Rotterdam Gids
Image default
Woning en Tuin

Welk zonnescherm past bij jou?

Er zijn zoveel verschillende zonneschermen, dat het wellicht lastig is om een keuze te maken. Niet zo heel vreemd, want wie online zoekt op “zonnescherm”, zal er al snel achter komen dat dit een wel heel brede term is, die staat voor knikarmschermen, screens, uitvalschermen en zelf markiezen.

Kortom, wat moet je er nou mee? Nou, hoe gerichter je gaat zoeken hoe beter je hetgeen zult vinden dat je nodig hebt, maar hiervoor moet je natuurlijk wel eerst weten welk zonnescherm bij jou past.

Zonnescherm in de tuin

Moet een zonnescherm bijvoorbeeld gaan zorgen voor schaduw in de tuin? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een knikarmscherm. Deze zorgt én voor schaduw én weert het zonlicht uit je woning! Veelzijdig dus en multifunctioneel! Je zult zonneschermen tuin steeds vaker tegenkomen bij familie en vrienden.

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende zonneschermen, maar daarom is het goed om eerst uit te zoeken wat bij je past.

Zonnescherm voor sier en zonwering

Wil je niet alleen zonwering, maar ook een zonnescherm dat een bepaalde uitstraling aan je woning geeft? Dan kan een markies zonnescherm een goede keuze zijn. Deze weert namelijk niet alleen de zon, maar zorgt ook nog eens voor een fraaie uitstraling aan je woning of bedrijfspand!

Je ziet ze weer steeds vaker en er zijn ook steeds meer vernieuwde modellen verkrijgbaar. Dus een markies is allang niet saai meer en kan zelfs fungeren als sieraad aan je woning!

Zonnescherm bij weinig ruimte?

Weinig ruimte en toch de zon weren met een zonnescherm? De meest compacte soort zonwering zijn screens! Deze worden op dezelfde manier gemaakt als rolluiken en zijn hierdoor zéér compact, waardoor ze ook kunnen worden geplaatst op plekken waar zeer weinig ruimte is.

Screens zijn super modern en kom je dan ook inmiddels echt overal wel tegen! Ideaal dus en volledig naar wens en smaak samen te stellen!

Nog een authentieke variant

Uitvalschermen zijn ook een authentiek stukje zonwering. Het zijn de schermen die je kent van vroeger met een frame en twee armen waarom het scherm in- of uitgeklapt wordt. Ze zijn er tegenwoordig in verschillende designs en zijn in de jaren natuurlijk alleen maar beter geworden.

Heb je de ruimte en vind je een markies net een tikkeltje too much? Dan kan een uitvalscherm uitkomst bieden!

Elektrische zonnescherm of handbediend?

Ook qua bediening is er tegenwoordig veel mogelijk. Natuurlijk is het ook weer de vraag, wat bij jou past! Ga je voor een elektrische zonnescherm of vind je handbediend ook prima? Natuurlijk is een elektrische variant een stuk makkelijker in gebruik en vooral erg handig wanneer je bijvoorbeeld een knikarmscherm hebt.

De bediening kan door middel van een afstandsbediening, schakelaar of zelfs via een app op je smartphone! Vrijwel alles is mogelijk, heb je nu minder moeite om een keuze te maken?