Rotterdam-gids

Wat is coaching

Coaching is een werkvorm waarin persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing wordt gecombineerd met het versterken van vaardigheden en gedrag…

Om een beter resultaat te bereiken zijn kennis en houding belangrijk, door middel van ons speciaale coaching-traject proberen wij u de juiste vaardigheid te laten verkrijgen, met uitkomst op een beter resultaat.

Waar draait het om bij coaching?

De mens beschikt over het vermogen om te groeien en te werken aan zelfrealisatie.

Iedereen mag zelf aangeven hoe zijn leven eruit zou kunnen zien.

Het is de rol van mij als coach om jou te ondersteunen in het “regisseren” van jouw leven.

Het gaat dan om het ontwikkelen van je bewustzijn, maar ook om zaken te ondernemen en mensen duidelijk te durven aanspreken.

Ontwikkelen van bewustzijn is een innerlijk proces.

Door uit te gaan van jouw (verborgen)capaciteiten kun je zeer verassende resultaten ontdekken, welke een grote meerwaarde kunnen hebben op je omgeving.

Als coach is het belangrijk om oprecht te zijn en je het gevoel te geven dat jij van hem of haar op aan kunt.

Een van de methoden om dit te bereiken is door middel van feedback geven.

Dat je vertrouwen in elkaar moet hebben bij het aannemen van de feedback zal duidelijk zijn. (niet alle feedback hoeft immers positief te zijn)

Als gecoachte moet je uiteindelijk zelf de keuzes maken in het leven, ik help je hiermee door je regelmatig een “spiegel” voor te houden.

Coaching komt in vele vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan:

–      Individuele coaching

–      Loopbaancoaching

–      Outplacement coaching

–      Paardencoaching

–      Etc.

Een coach moet vooral in staat zijn om naar de mens als individu te kijken. Hij of zij dient objectief te zijn en werkt meestal volgens een gedragscode zoals die van brancheorganisatie OVAL.

Tarieven coaching

De tarieven van coaching lopen nogal uiteen. Een outplacementtraject gericht op coaching kost bijvoorbeeld al snel drieduizend Euro, terwijl een individuele sessie soms al voor 95 Euro is in te kopen.

https://www.outplacementbureau.nl