Rotterdam Gids
Image default
Woningen

Wastafelkraan kopen? zo doe je dat.

 

Wastafelkraan

Een badkamer is geen complete badkamer zonder wastafel en een wastafel is geen complete wastafel zonder een wastafelkraan. Wastafelkranen zijn onmisbaar. Het zijn eigenlijk simpelweg de kranen die zich zoals het woord al aangeeft bevindt bovenop de wastafel. Vanuit deze kraan stroomt er water als je bijvoorbeeld je handen gaat wassen en dus de kraan opendraait. Er zijn diverse soorten wastafelkranen en deze zijn dan ook in diverse winkels verkrijgbaar. Goede wastafelkranen zijn dan ook van cruciaal belang in een kwalitatief goede badkamer.

 

Wastafelkraan kopen, waar moet je op letten?

Zoals gezegd zijn er erg veel verschillende soorten wastafelkranen. Het verschil zit hem dan ook op diverse punten. Om te beginnen is de draaiknop of het hendeltje waarmee je de kraan opendraait niet bij elke wastafelkraan het zelfde, wat ook logisch is. Zo zijn er varianten waarbij er aan de zijkanten 2 draaiknopjes zitten waarmee je warm en koud water open kunt draaien, er zijn wastafelkranen waarbij je net boven het uiteinde aan een knopje draait waar het water uitstroomt en er zijn bijvoorbeeld varianten waarbij je aan de zijkant een hendeltje hebt die je simpelweg moet wegtrekken bij de kraan en vervolgens naar je toe trekken of van je vandaan duwen om de warmte te bepalen. Verder zijn wastafelkranen er ook nog eens in verschillende groottes en verschillende kleuren. Er is voor iedereen wat en je kunt altijd wel een kraan combineren met je eigen badkamer.

 

Waar kan je een wastafelkraan kopen?

Als je eenmaal hebt besloten dat je overgaat tot de aankoop van een wastafelkraan is het goed om te weten waar je deze kunt aanschaffen. Voor de aankoop heb je verschillende opties. Als je zelf al een beetje weet wat voor type iets je wilt en je hoeft geen verdere informatie te krijgen kun je er bijvoorbeeld eentje bestellen op internet. Let hierbij goed op de specificaties en of deze daadwerkelijk zou passen in je badkamer. Als je eerst nog wat advies wil van iemand die er verstand van heeft kun je bijvoorbeeld naar een bouwmarkt of badkamer specialist.

 

Voor meer info : https://www.badkamerwinkel.nl/kranen/wastafelkraan