Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Waarom is Rotterdam zo’n gewilde stad om te vergaderen?

Rotterdam scoort hoog op internationale lijstjes van steden die je als toerist moét hebben gezien. Dat heeft de populariteit van de stad natuurlijk een enorme boost gegeven en de bezoekers aantallen van zowel nationale als internationale toeristen enorm doen toenemen.

Decennia lang is Rotterdam een grote bouwput geweest, dat was pure noodzaak. Het bombardement van op 14 mei 1940 heeft de gehele binnenstad verwoest. Alleen het stadhuis, het postkantoor en een gedeelte van de Laurenskerk stonden er nog. Rotterdam telde net als Amsterdam een aantal grachten maar ook die waren weggevaagd door de grote kraters die geslagen werden. Ze zijn niet meer teruggekomen na de wederopbouw. Dat heeft de aard van de stad ook wezenlijk veranderd. Rotterdam is een moderne stad.

Toen de opbouw eenmaal begonnen was, maakten omleidingen, opstoppingen en kranen de binnenstad voor lange tijd een ondoorgrondelijk labyrint. We praten over decennia aan werk. Nu de grootste werkzaamheden klaar zijn, mag het resultaat er zijn. Er staat een stad te fonkelen met prachtige bouwwerken en een toegankelijke infrastructuur. De Erasmusbrug, het station en de markthal zijn iconische eyecatchers.

Gelukkig zijn er ook wijken en gebouwen gespaard gebleven van de nietsontziende bommen. De bakkersfabriek gelegen aan de Willebrordusstraat in het Oude Noorden is daar een voorbeeld van. Als je de straat inrijdt lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en het honderd jaar geleden is. Alleen de moderne auto’s verraden dat we in 2022 leven. Die bakkersfabriek kent een lange geschiedenis, hele generaties zijn opgegroeid met het brood van van der Meer & Schoep.

De bakkerij is niet meer, maar het schitterende pand staat er nog wel. Ondanks de nostalgische buitenkant is het van binnen licht en modern. Het pand wordt gebruikt voor vergaderingen in Rotterdam, trainingen en workshops. Dankzij de gunstige ligging komen er mensen werken vanuit heel Nederland, maar ook de buitenlanders hebben hun weg ernaartoe gevonden en als place to be op hun lijstje gezet.

 Mocht u nog een vergaderlocatie zoeken, kijk dan eens bij het prachtige pand van Depot Noord.