Rotterdam Gids
Image default
Aanbiedingen

Een advocaat inschakelen voor een verkeersongeluk

Als je betrokken bent bij een verkeersongeluk dan is dat nooit een pretje. Je bent als automobilist of als fietser aangereden in de stad of je bent hier als slachtoffer van geworden. Het kan ook zijn dat je ongelukkig bent gevallen op het wegdek en je hierbij niet gezien of te laat gezien bent door andere weggebruikers. Je hebt hierbij waarschijnlijk letsel opgelopen of andere blijvende schade. Je kan er dan voor kiezen om schadeclaim in te dienen bij de aansprakelijke partij. Veel mensen weten niet dat dit kan en als ze het wel weten dan weten ze niet hoe. Hiervoor kun je een letselschade advocaat Rotterdam inschakelen. Hij of zij kan u bijstaan en kan het gehele traject uit handen nemen. Je kunt je zelf dan volledig richten op het herstel, wat je zelf waarschijnlijk een stuk meer rust geeft. In de meeste gevallen is de bijstand van deze letselschade advocaat in Rotterdam helemaal gratis.

 

Letselschade

Als je bij een verkeersongeval letselschade hebt opgelopen dan kan dat bestaan uit zowel materiële als immateriële schade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Onder materiële schade vallen andere soorten schadeposten dan onder immateriële. Onder de materiële schade vallen over het algemeen de kosten voor de ziekenhuis opname, de kosten voor het aanpassen van je woning of de kosten van de verzorging. Bijna alles met kosten kan hier worden onder gedeeld. Als je immateriële schade hebt dan valt dat specifiek onder het smartengeld.

 

Smartengeld

Het smartengeld is een vergoeding voor dus specifiek de immateriële schade. Dit is de pijn, het verdriet en de gederfde levensvreugde die iemand heeft overgehouden aan het ongeluk. Als je een bepaald soort pijn hebt die chronisch is dan kun je minder van je leven genieten. Is dit na het ongeluk bij jou het geval dan kom je in aanmerking voor het smartengeld. Dit valt onder de schadevergoeding. Als je hier meer over wil weten dan kun je zelf al van alles daarover vinden op het internet, maar een letselschade advocaat in Rotterdam kan je hier onmiddellijk mee helpen, waardoor je je zelf het werk bespaart.

https://www.m-advocatuur.nl/letselschadeadvocaat-rotterdam/