Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij het boeken van een hotelkamer?

Je bent van plan om na de coronacrisis eindelijk weer op vakantie te gaan en een reis te boeken. Maar waar moet je op letten bij het boeken van een hotelkamer? In deze blog vind je alle aandachtspunten waar je juist wel of niet op moet letten bij het boeken van een verblijf!

1. Het aantal sterren

Het aantal sterren is van groot belang. Je zult je hotelkamer allereerst moeten filteren op het aantal sterren. Waar neem jij genoegen mee? Vaak is het aantal sterren een prijsindicatie van een hotelkamer. Kijk vooral niet naar de hotelkamer inrichting. Je slaapt slechts 8 uur in je hotelkamer. De kleur van het nachtkastje of van het beddengoed mag niet de doorslaggevende factor zijn bij het boeken van een verblijf. Het aantal sterren zegt ook iets over de faciliteiten die een hotel of verblijf aanbiedt. Zo kan het luxte hotel ter wereld bijvoorbeeld maar drie sterren hebben omdat het geen spa of fitnessruimte heeft.

2. De prijs

Je kunt niet meer geld uitgeven dan je beschikbaar hebt gesteld. Sorteer daarom, naast de het aantal sterren, op de prijs. Een goed hotel hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor een hotel vlak buiten het centrum. Vaak is de locatie een van de grootse prijsfactoren. Bezienswaardigheden die meestal binnen centrum liggen kunnen makkelijk bereikt worden doormiddel van het openbaarvervoer.

3. Recensies

Recensies zijn subjectief. Niet iedereen deelt dezelfde mening over dezelfde hotelkamer. Vaak is het aantal recensies wel een indicatie van de populariteit van een hotelkamer. Probeer niet alleen naar de gemiddelde score te kijken. Het kan zo zijn dat er maar twee mensen een negen geven die al gouw tevreden zijn. Dat betekent nog niet dat jij minstens net zo tevreden bent met dezelfde kamer.