Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Tips om geld te besparen

Geld besparen wil iedereen. Geld is een goed waarvan je veel wilt hebben en niet veel hoeft uit te geven. Geld geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid, daarom is het fijn altijd een zakcentje achter de rug te hebben. In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je geld kan besparen om op die manier altijd dat zakcentje achter je rug te hebben.

Zorg dat je niet in het rood kan staan bij de bank. Bij veel banken is het mogelijk om in het rood te staan. Je geeft dan meer geld uit dan dat je eigenlijk kan besteden. Dit geld moet je allemaal weer terug betalen, soms met veel rente. Dit heeft dus totaal geen zin en kan je achteraf juist meer geld kosten dan dat je werkelijk hebt uitgegeven.

Houd een werkkostenregeling bij. Deze regeling zorgt ervoor dat alle kosten die je maakt voor je werk vergoedt kunnen worden door de baas. Zo hoef je geen overbodig parkeergeld of reistegoed te betalen. Ook al gaat het om die kleine €3 euro. Dit loopt per maand hoger op, terwijl je dat allemaal kan besparen.

Zorg voor een online urenregistratie. Als je een bijbaan hebt, of gewoon een vaste maan. Is het verstandig om een urenregistratie bij te houden. Dit kan ervoor zorgen dat je inzicht krijg in hoeveel je werkt, en hoeveel je daarvoor uitbetaald zou moeten krijgen. Op die manier weet je precies wat je kan besteden en ga je nooit over je budget heen.

Stel zelf spaardoelen op. Door de vorige tip weet je precies wat er binnenkomt. Ook kan je een kleine schatting maken van wat eruit gaat. Je geeft meestal wel meer uit dan je vooraf hebt bedacht dus houdt daar rekening mee. Zorg daarbij ook voor een bepaald bedrag dat je wilt sparen. Sparen is super belangrijk voor de toekomst en helpt je om voorzichtiger om te gaan met geld.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl/