Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Buiten spelen

Buitenspelen is een leuke activiteit om na school te doen, of juist om op school te doen tijdens de pauzes. Niet alle scholen hebben een houten speeltoestel. Hier hebben ze dan andere dingen om het buiten spelen leuker te maken. Veel scholen hebben pionnen, stelten, en kruiwagens om de kinderen mee te laten spelen. Er zijn echter ook heel veel leuke spelletjes die je kan spelen zonder buiten speeltoestellen. In dit artikel kan je een aantal spelletjes vinden die je buiten kan doen met je vriendjes en vriendinnetjes zonder dat je hiervoor speelgoed nodig hebt.

Kruiwagenrace De kruiwagenrace speel je zonder echte kruiwagen, je gebruikt namelijk een persoon als kruiwagen. Bij dit spel maak je tweetallen en zet je een parkour uit. Dit parkour loop je uit met zijn tweeën. Een van de twee personen zal gebruikt worden als kruiwagen en dat gebeurt als volgt. Een persoon gaat op de rond liggen en leunt op zijn handen, de andere persoon pakt de op de grond liggende persoon bij zijn voeten. Nu kan je binnen met lopen, degene die het eerst terug is heeft gewonnen. Om dit spel ingewikkelder te maken kan je het parkour lastiger maken, wisselen van personen of een emmer water op de kruiwagen zijn of haar rug zetten. Je moet dan proberen zoveel mogelijk water in de emmer te houden.

Haasje vrij Dit spel is een variant op normaal tikkertje maar is moeilijker voor de tikker. Bij dit spel blijft 1 iemand constant tikker en moet proberen iedereen af te tikken. Als je getikt bent, moet je voorover bukken en met je handen je enkel pakken. Op deze manier vorm je een soort bok. Als je vrij gemaakt wil worden moet er iemand over je heen springen. Wordt dit gedaan dan ben je vrij en mag je weer mee doen. Om dit spel moeilijker te maken kan je er voor kiezen om meerdere tikkers aan te wijzen.

Voor meer info : https://www.buitenspeelgoed.nl/