Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Makkelijk energie besparen doe je zo!

Het is altijd fijn als je bezig bent met energie besparen en helemaal als je op die manier ook rekening kan houden met het milieu. Energie besparen maar ook aan het milieu denken is helemaal in en we krijgen er maar geen genoeg van. Maar hoe kan je nou makkelijk energie besparen? Hieronder kan je een aantal tips lezen die je verder op weg kunnen helpen naar een gezondere energierekening en een gezonder milieu waar iedereen wat aan heeft. 

Tip 1

Wat overal voorkomt is dat apparaten niet op de juiste manier afgesloten worden. Als je apparaten namelijk alleen maar uitzet staan ze meestal niet goed uit, je zal dit ook merken omdat er altijd een lichtje zal blijven branden. Ook deze lichtjes verbruiken energie en op jaarbasis kan de rekening al met tientallen euro’s snel oplopen. Apparaten die vaak in stand-by staan zijn voornamelijk televisies, radio’s, vaste telefoons en apparaten in de keuken. Let er dus op dat je apparaten goed uitschakelt, dit kan eenvoudig door de stekker uit het stopcontact te halen. 

Tip 2

Spaarlampen of led lampen zijn ook een hele goede optie als je goed wilt besparen op je energierekening en nog een voordeel is dat deze lampen een stuk beter zijn voor het milieu. Het grote voordeel met led lampen zijn dat ze over het algemeen meer licht afgeven maar ook dat ze minder warmte afgeven en minder energie verbruiken. Ook spaarlampen gebruiken natuurlijk minder energie en gaan langer mee maar het verschil tussen spaarlampen en led lampen zijn alsnog te groot. Led lampen vind je hedendaags ook niet meer in de saaie en kille kleuren maar je vindt ze nu in allemaal verschillende kleuren en intensiteit. 

Tip 3

Hier vind je een aantal tips die je voornamelijk kan gebruiken in de zomer. De eerste handig tip is om niet de wasdroger te gebruiken maar voornamelijk spullen te drogen aan een wasrek. Het is namelijk al warm genoeg in de zomer en een wasdroger die zorgt alleen maar voor meer warmte, als het toch al zo warm is dan kan je de zon lekker gebruiken om kleding in de zon op te laten drogen. Ook is het handig om je huis zoveel mogelijk te luchten en warmte buiten te houden door gordijnen dicht te doen. Op deze manier zorg je voor wat verkoeling in huis en ben je minder geneigd om ventilatoren te gebruiken.