Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Leer kleuren

Oude tassen, oude banken, oude jassen of oude stoelen, alles dat van leer is en er oud uit ziet kan je gemakkelijk met een beetje indringverf leer weer een nieuw leven in blazen. Leer is een materiaal dat er enigszins snel ouder uit komt te zien. Dit laat zien dat je het product gebruikt en kan in veel gevallen bij leer er juist mooier uit komen te zien. Na enige tijd gaat het leer echter bladeren en zal je de onderlaag of binnenkant van producten gaan zien. Met behulp van speciale leerverf kan je deze producten een nieuwe laag leer aan brengen en zie je niet meer dat het product gebruikt is. In dit artikel lees je hoe je dit leer kleuren aan moet pakken.

Voordat je het leer wilt gaan verven moet je het leer eerst goed behandelen. In de meeste verpakkingen leerverf zit wel een goede doek om het leer eerst te behandelen. Het is belangrijk om voor het verven het leer eerst goed vetvrij en stofvrij te maken. Als de verf namelijk in aanraking komt met vet zal het zich niet goed aan het product hechten. Daarnaast moeten er geen stofjes of pluisjes op het product zitten. Hierdoor zal de verf gaan bobbelen en vervolgens weer makkelijker los laten.

Daarnaast is het handig om voor het verven bepaalde dingen af te plakken met tape om te voorkomen dat hierop verf komt. Bijvoorbeeld op leuningen van stoelen of beugels van een tas of risten van een jas. Het is niet verstandig om een enkel deel van een leren product te verven, hierdoor zal er namelijk kleur verschil ontstaan tussen het echte leer en het geverfde gedeelte.

Bij het verven is het ook noodzakelijk om rustig aan te doen. Als je te gehaast gaat verven zal de verf zich niet goed hechten. Ook is het belangrijk om tussen verschillende lagen, de verf eerst goed te laten opdrogen.

Voor meer info : https://www.leerverfshop.nl/