Rotterdam Gids
Image default
Tweewielers

Kymco onderdelen

Je zult het misschien niet verwachten maar scooter merk Kymco is de grootste fabrikant van scooters in Taiwan. Ook in Nederland wordt dit merk steeds populairder door de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en hoge kwaliteit Kymco onderdelen. Hoe is Kymco ontstaan en hoe kun je zelf je Kymco scooter het beste onderhouden?

 

Geschiedenis van Kymco

In 1963 werd Kymco opgericht in Kaohsiung in Taiwan. In eerste instantie werden hier Kymco onderdelen gemaakt voor het merk Honda. Het zou tot 1970 duren voordat ze complete scooters zouden bouwen en vanaf 1992 gebruiken ze daarvoor ook de merknaam Kymco. In de fabriek werken zo’n 3000 mensen die jaarlijks bijna een half miljoen scooters produceren. De naam Kymco komt voort uit de officiële naam van het bedrijf Kwang Yang Motor Co. Ltd. In BMW kun je trouwens ook Kymco onderdelen vinden, de 450cc cilinder van de BMW G 450 X komt uit de fabriek van Kymco.

 

Goede scooters, goedkope scooters

Verwacht bij Kymco niet de prijzen van goedkope retro scooters, Kymco onderdelen zijn van hoge kwaliteit en dat betekent een wat hogere prijs. Daarentegen zijn Kymco scooters weer een stuk goedkoper dan vergelijkbare modellen van Vespa. Het is een uitstekende middenklasser die je zeker zal verrassen. Ze bieden ook een heel complete lijn aan scooters van pittig en sportief tot retro en geschikt voor relaxte ritten.

 

Kymco onderdelen

Jouw Kymco scooter onderhouden is geen probleem. Als grootste scooter fabrikant in Taiwan is dit een merk dat in grote getale Kymco onderdelen produceert. Daarmee is het een merk dat uitstekend zelf te onderhouden is. Of je nu op zoek bent naar een carburateur, een remleiding, accu of koppakking, kijk in de webshop en je zult elke onderdeel snel vinden. Let altijd op met merk en type aanduiding bij de productomschrijving. Sommige Kymco onderdelen zijn overigens universeel, dat betekent dat ze ook gebruikt worden voor andere merken zoals Sym en Peugeot. Ook dat staat duidelijk vermeld bij de product beschrijving.

 

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande scooter voor een schappelijke prijs is Kymco een fantastische keuze. Als je handig bent is het goed om te weten dat je in de scooteronderdelenshop terecht kunt voor vele Kymco onderdelen.

Voor meer info :