Rotterdam Gids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau

Sinds een half jaar werk ik bij een incassobureau, ook wel incasso advocaten genoemd. Mijn vader heeft een eigen incassobureau en daar begon ik een half jaar geleden, begin van de zomer, te werken. De bedoeling is om te kijken hoe het allemaal nou gaat en met een ervaring binnen deze vak, te kunnen beslissen om ik dit leuk zou vinden om ooit later het bedrijf over te kunnen nemen.

Incassobureau training

De eerste twee weken kreeg ik incassobureau training. Het houdt dus puur in om gewoon te kijken hoe de rest het doet, beetje kennis te maken met incassotrajecten. Het bedrijf werkt op de manier no cure no pay. Dat betekent dat als wij als team het geld niet binnen kunnen krijgen, hoeft de klant ons ook niet te betalen. Dat vond ik dus best moeilijk, maar als wij ook gewoon ons best doen – lukt alles.

Eerste klant

Na twee weken kreeg ik mijn eerste klant. De klant had al een half jaar een openstaand bedrag van 2500,- euro van een klant die elke keer weigerde te betalen. De debiteur kreeg eerst nog eenmalig de kans om zijn factuur bedrag te betalen. Als de debiteur dat toch niet deed moet ik een incassotraject starten. Daarna ben ik gaan zitten met collega’s en de opdrachtgever, mijn klant, om een dossier aan te maken over de debiteur. Toen deze klaar was, werd het gestuurd naar de debiteur en die kreeg nog twee weken de kans om het openstaande bedrag te betalen. Na paar dagen kregen wij al een bericht dat de debiteur had betaald en dus was mijn eerste dossier afgehandeld. Dat voelde echt goed. Zelf iets te kunnen afmaken en een blije reacties van de klant te krijgen.

Werken bij een incassobureau bevalt mij dus tot nu toe wel. Ik ben blij met deze baan en blijf voorlopig hier werken!

 

Voor meer info :