Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Een knipbeurt bij een barbier

Bijna iedereen gaat met regelmaat naar de kapper, hier worden eindeloze hoeveel heden haren geknipt, geverfd en gestyled. Veel salons zijn modern en passen ook steeds nieuwe technieken toe als het aankomt op het knippen van haren. Ook zijn er nog kappers die vast houden aan verschillende soorten traditionele knipbeurten en technieken, bijvoorbeeld een barbier. Een echte mannen kapper die ook andere behandelingen uitvoert is nog weinig te vinden, maar wel erg populair. Wil je meer weten over het gaan naar een echte barbier? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hierover.

 

Wat is een barbier?

Een barbier is een persoon die er zijn beroep van heeft gemaakt om mannen te scheren, knippen en om baarden en snorren te verzorgen. Meestal worden er dan ook in de salons van barbieren alleen mannen geknipt, een salon van een barbier wordt ook wel een barbershop genoemd. Het is een eeuwen oud beroep en vaak wordt er ook met traditionele technieken gewerkt als het aankomt op het knippen van de haren of op het verzorgen van de snorren en baarden. Ook is het een hele beleving als je naar een barbershop gaat, er wordt aan verschillende punten veel aandacht besteedt.

 

Wat is het verschil tussen een kapper en een barbier?

Het grootste verschil tussen een kapper en een barbier is dat een kapper echt voor het haar is. Bij een kapper kan je bijvoorbeeld je haar laten knippen, kleuren, fohnen, wassen en stylen. Ook zijn er kappers die haren vlechten of nephaar bevestigen. Als je een bezoek brengt aan een barbier dan zal deze ook je baard en snor goed verzorgen, trimmen en kammen. Zo ga je helemaal netjes naar buiten en het grootste verschil tussen de twee zit dan ook daar in.

 

Waar vindt je een barbier?

Als je nou een bezoek wilt brengen aan een echte barbier dan kan je eens gaan naar de beste barbier in Rotterdam namelijk Schorem. Deze barbershop zit al meer dan 10 jaar in Rotterdam en is momenteel gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg. De barbershop is razend populair om het echte vakmanschap dat ze aanbieden. Het is er dan ook altijd erg druk, maar wees gerust: je kan een afspraak online boeken. Naast de barbershop hebben ze ook een barbieren opleiding waar je een certificaat kan behalen als je zelf als barbier aan de slag wil gaan. Super gaaf toch?