Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Een ergonomisch kussen kopen: waar let je op?

Een verkeerde houding tijdens het slapen kan zorgen voor diverse klachten zoals schouder-, nek- en rugpijn. Om deze problemen te voorkomen, kun je een ergonomisch kussen kopen. Een ergonomisch hoofdkussen is een kussen dat je helpt in de juiste houding te liggen. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij de aanschaf. Hoe koop je een ergonomisch kussen?

Vorm van het kussen

Een ergonomisch hoofdkussen is te herkennen aan de vorm. Vaak is het een kussen met een neksteun. Deze steun zorgt dat de nek en het hoofd in een rechte lijn komen te liggen en helpt zo allerlei pijnklachten te verminderen. Een andere manier om dit te realiseren, is met een kussen dat wat zachter is in het midden. Het hoofd zakt daardoor meer weg dan de nek en zo krijgt de nek meer steun.

Dikte van het kussen

Ga je een ergonomisch kussen kopen, dan moet je ook op de dikte letten. Slaap je op je zij en heb je brede schouders, dan heb je een dikker kussen nodig. Wat smallere schouders vragen om een dunner kussen. Slaap je op je rug, dan is een dunner kussen ook een goede keuze. Een te dik kussen zou ervoor zorgen dat je hoofd te hoog komt te liggen.

Een ergonomisch kussen kopen bij Sleepworld.be

Bij Sleepworld.be heb je een ruime keuze uit ergonomische kussens. Je kunt er rustig eens rondkijken om het juiste kussen te vinden. Heb je een kussen besteld en voelt het toch niet goed aan als je het eenmaal in handen hebt? Dan stuur je het gewoon binnen veertien dagen terug. Om er zeker van te zijn dat je het beste kussen voor jouw situatie krijgt, kun je ook altijd contact opnemen met de mensen van Sleepworld. Zij helpen je graag de beste keuze te maken!