Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

De beste vriescellen voor langdurige opslag van levensmiddelen

De vriescel wordt gedefinieerd als de industriële faciliteit die dient om producten op te slaan voor verfrissing, conservering en verkoop. Het is ook bekend als een koude kamer of een koude kamer en is verdeeld in verschillende typen, afhankelijk van het ontwerp en de grootte. Een vriescel wordt vooral gebruikt in ruimtes waar dagelijks met voedsel wordt gewerkt die constante koeling nodig hebben. Koelkamers in allerlei soorten restaurants zijn praktisch een integraal onderdeel van de uitrusting. Dankzij de koelcel kunnen koelketens ononderbroken en volgens branchespecificaties worden onderhouden. De verlengde versheid en houdbaarheid van groenten, fruit, dranken, zuivel en vleesproducten zijn daardoor gegarandeerd.

 

Voor langdurige opslag

Via een deur komt u binnen in de vriescel en kunt u daar met behulp van legborden de diepvriesproducten op meerdere niveaus opslaan. Dankzij vriescellen met motor kan echter een toestand van permanent diepgevroren gekoelde goederen worden bereikt bij hoge min-temperaturen voor langere opslag, zonder dat deze producten in de nabije toekomst hoeven te worden gebruikt. Daarom worden diepvriescellen vaak gebruikt voor langdurige, temperatuurafhankelijke opslag van verwerkt vlees. Bedrijven als supermarkten, bakkerijen, restaurants, slagers, hotels en zelfs apotheken moeten voor een goede werking van hun dagelijkse activiteiten over een koelcel beschikken. Het is ook gebruikelijk om ze te vinden op plaatsen waar wetenschappelijk onderzoek wordt beoefend.

 

Verlengde houdbaarheid zonder te bevriezen

Dankzij de koelcellen met motor kunnen grote hoeveelheden levensmiddelen in koelcellen worden bewaard. Lichte min-temperaturen verlengen de houdbaarheid van deze goederen, maar voedsel en drank raken helemaal niet bevroren. Diepvriescellen hebben dezelfde opbouw als koelcellen. Een koelhuis daarentegen heeft een andere structuur en is meer te vergelijken met een permanent gekoeld magazijn. Terwijl een koelcel of een diepvriescel slechts uit één ruimte bestaat die direct kan worden betreden, heeft een koelcel een voorkamer en meerdere opslagruimtes en is dus aanzienlijk groter.