Rotterdam Gids
Image default
Aanbiedingen

Cursus Duitse taal in Rotterdam

Taalcursus Duits

Wil je Duits leren of je weggezakte kennis weer opfrissen? Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat naar Duitsland, of omdat je de taal voor je werk nodig hebt? Dan is deze cursus ideaal voor jou. Op een leuke slimme manier leer je de taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Je leert de perfecte uitspraak, met behulp van teksten ingesproken dor native sprekers.

Waar moet een goede taalcursus Duits aan voldoen?

–       De cursist staat centraal

–       Praktische training naast theorie

–       Vaardigheden naast taalontwikkeling

–       Flexibel, niet voorspelbaar

De cursist staat centraal

Een goed lesprogramma moet zich richten op de taalmogelijkheden en de gewenste eindresultaten van de cursist, en niet alleen een programma of lesmethode volgen waar een bepaald taalniveau bij hoort.

Praktische training naast theorie

Een professionele taalcursus Duits moet zo praktisch mogelijk zijn. Het moet de deelnemers handige zinnen geven en grammatica die ze in het werk kunnen gebruiken. Er moet uitgebreid gelegenheid zijn om te oefenen met werksituaties. Er zijn teveel algemene lesmaterialen die niet direct te maken hebben met reële interacties in het Duits. Cursisten haken af wanneer ze zich niet kunnen identificeren met het taalthema dat wordt behandeld. Tandarts Rotterdam

Vaardigheden naast taalontwikkeling

Of het nu gaat om zakelijk Engels, Technisch Duits of financieel Frans, taalprogramma’s moeten ook gericht zijn op het ontwikkelen van specifieke zakelijke vaardigheden en niet alleen taal gebaseerd zijn. In een les over vergaderen bijvoorbeeld gaat het niet alleen over de juiste woordkeuze of grammatica, maar ook over hoe je efficiënter kunt zijn in zakelijke vergaderingen. Hoe kun je op een effectieve manier iemand onderbreken, een argument naar voren brengen, met de verschillende culturen omgaan waar je op je werk mee te maken hebt, anderen overreden en overtuigen in de huidige zakelijke omgeving, consensus bereiken, ect.

Rotterdam

Een zakelijke taaltraining moet niet heel vastomlijnd blijven maar flexibel genoeg zijn om specifieke vragen te behandelen op het moment dat deze naar voren komen. Een goede zakelijke taaltrainer traint de cursist, niet de syllabus. Als er een probleem naar boven komt of aan de orde blijft, moet het programma aangepast kunnen worden en moet hiermee aan de slag gegaan op het moment dat dit nodig is. Er zijn veel lesmethodes op de markt die erop gericht zijn dat je een vast lesvolgorde volgt. Maar goede professionele zakelijke taaltraining moet achterhalen wat uw individuele leerbehoeften zijn. Een flexibel programma om u heen opstellen. Er is een partij die de taalcursussen Duits in Groningen & Rotterdam aanbiedt.

Voor meer info : http://tandartspraktijkdentia.nl/

Gerelateerde artikelen

Silent disco huren in Rotterdam

De perfecte afwerking met RVS watersnijden

Creëer de perfecte donkere kamer met verduisterende raambekleding