Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Activeer je lichaam

Trampolines komen in allerlei vormen en mate. Het maakt niet uit of je een springmat trampoline hebt of een in ground trampoline. Met behulp van een trampoline kan je hartstikke effectief je lichaam activeren. Trampoline springen is zelfs een van de meest effectieve manieren op je lichaam te activeren. Je kan door trampoline te springen een hartstikke fit lichaam ontwikkelen. Nou zal je je af vragen hoe dat werkt. In dit artikel lees je waarom trampoline springen zo goed voor je is en geven we nog meer voordelen van trampoline springen, dus lees snel verder.

Als je trampoline springt zal je op en neer bewegen. Er komt druk te staan om je lichaam als je neer komt op de trampoline. Deze druk zorgt ervoor dat je cellen lichtjes worden ingedrukt en dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat er gifstoffen uit de cel worden gedrukt. Als je dan weer omhoog springt zal je lichaam om een gegeven moment een dood punt bereiken. Op dat punt hangt je lichaam heel even stil in de licht en ben je eventjes gewichtsloos. Deze gewichtsloosheid stimuleert de doorbloeding en bevordert de toevoer van zuurstof.

Naast deze voordelen heeft trampoline springen nog meer voordelen. Door te springen verbeter je namelijk je coördinatie en je evenwicht. Hierbij worden beide hersenhelften goed gestimuleerd. Het kan helpen om gewicht te verliezen, omdat je constant in beweging bent (zonder al te veel inspanning). Daarnaast kan trampoline zorgen voor verlichting van nek en rugklachten. Omdat je bepaalde moment gewichtsloos bent, kunnen deze punten in je lichaam tot rust komen.

Als je wilt trampoline springen hoef je niet naar een of ander springcentrum. Tegenwoordig kan je heel gemakkelijk een mini trampoline kopen en in huis of de tuin gebruiken. De trampolines zijn niet duur en doen uitstekend hun werk. 10 tot 15 minuten op de minitrampoline kan al zorgen voor gewichts- en pijnvermindering.

Voor meer info : https://www.trampolines.nl/