Rotterdam Gids
Image default
Mode en Kleding

3 tips voor een leuke kledingkast

3 tips voor een leuke kledingkast

Heb jij een nieuwe kledingkast nodig, dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Uiteraard is het belangrijk te kijken of deze qua afmeting wel in je kamer past, maar ook de indeling een belangrijk punt om rekening mee te houden. Vooral wanneer je een deel hang en een liggedeelte in je kast wil hebben, kan het vinden van een geschikte kast soms nog wel eens een flinke uitdaging zijn. Omdat we je graag willen helpen en goed begrijpen dat het vinden van een kast voor de meesten geen hobby is, hebben wij een aantal tips voor je, die het uitzoeken van een geschikte kast een stukje gemakkelijker maken.

Meet de maten van je kamer op

Alvorens je begint met je zoektocht, is het goed eerste de maten van je slaapkamer op te meten. Zorg ervoor, dat je niet alleen de lege stukken opmeet, maar ook kijkt naar eventuele mogelijkheden die er zijn wanneer jij je hele kamer opnieuw indeelt. Dit kan namelijk verschillende kansen bieden, waardoor die ene kast waarvan je eigenlijk dacht dat deze niet zou passen, ineens toch blijkt te passen. Staar je dus absoluut niet blind op de ‘kale’ plekken of de plek waar je oude kast heeft gestaan, want er zijn veel meer mogelijkheden dan alleen dat.

Bepaal welke indeling je graag wilt

De indeling voor je kast bepaald voor een groot deel het gemak. Wanneer je namelijk veel kleding wat wat moet hangen, zit je er niet op te wachten dat je een hoop lades in je kast hebt. Wel is het handig een deel lades te kiezen, aangezien dit handig is voor je sokken, strings en overige lingerie. Lingerie wat je dagelijks draagt kun je bijvoorbeeld vooraan leggen en een zwangerschaps bh die je wellicht nu niet meer draagt, maar in de toekomst tijdens een eventuele zwangerschap wel weer, die leg je achteraan. Ook bh’s kun je overigens prima ophangen, bijvoorbeeld een bralette bh. Je vraagt je vast af, wat is een bralette? Een bralette die lager is uitgesneden dan een normale bh, dit om er voor te zorgen dat er een extra decolleté wordt gecreëerd.

Hoeveel geld wil je maximaal uitgeven

Het kopen van een kast is iets anders dan een bh kopen. Aangezien de kosten voor een kast flink in de papieren kunnen lopen, is het goed vooraf een budget voor jezelf vast te stellen. Hiermee bescherm jij jezelf tegen eventueel een te hoge uitgave, die misschien zelfs geheel onverantwoord is in je huidige financiële situatie. Door hiervoor te waken, zorg je ervoor dat je eventuele teleurstellingen van te voren voorkomt.