Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Vogelslingers voor vogels in de winter

Vogels zijn het hele jaar door druk bezig met het vinden van voeding. Maar tijdens de herfst en winter hebben ze meer energie nodig om hun lichaamstemperatuur hoog genoeg te houden. Het vinden van voedsel is in de wintermaanden extra moeilijk dus ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Je kan bijvoorbeeld vetbollen ophangen, drinkwater aanbieden en een veilig, warm plekje geven door middel van een nestkastje op te hangen. Welk eten vinden vogels het lekkerste en waar moet je op letten?

 

Vetbol levert veel energie op

Buitenvogels halen ook in de winter voeding uit de natuur. De voeding is in de winter natuurlijk een stuk schaarser dan in de lente- en zomermaanden. Je kan in je tuin wat vetbollen of vogelslingers voor ze ophangen. Zodat ze extra voeding krijgen. Vogels eten namelijk veel en houden van een veelzijdig menu. Ze vinden zaden, pinda’s, rozijnen en fruit erg lekker. Let er wel op dat je fruit in een groter stuk geeft. Ze kunnen zich al gauw verslikken in kleinere stukken fruit. Vetbollen leveren extra energie op. Dit hebben de vogels hard nodig om de winterperiode door te komen. Deze voeding is dus erg geschikt om op te hangen. De beste manier is om voeding op verschillende plaatsen in de tuin te leggen. Strooi hier en daar wat vogelzaad en hang op meerdere plekken aan een boom een vetbol.

 

Zelf vogelslingers maken

Wil je met je kinderen een vogelslinger maken? Dit is natuurlijk heel leuk om te doen met je kinderen! En super lekker voor de vogels. Je kan bijvoorbeeld pinda’s aan de vogelslinger hangen, deze zijn een goede aanvulling op het winter-menu. Rozijnen zijn ook erg lekker om aan de slinger te hangen voor de vogels. Hier kunnen ze lekker in pikken. Ook kan je in een gesneden sinaasappel, zonnebloempitten gieten. Je kan de vogels extra verwennen door een nestkastje op te hangen voor ze. Als je in de herfst al het vogelhuisje ophangt, kunnen de vogels hier alvast aan wennen. Een vogelhuisje biedt in de winter bescherming tegen kou, regen en sneeuw. Ook is het mogelijk om aan het nestkastje voeding te hangen.

 

https://vogelvoerkopen.nl/vogelvoerslingers/