Rotterdam Gids
Image default
Aanbiedingen

Vintage kaarten voor geboorte en trouwen

Trends… het ene moment is het superhip en het volgende moment is het achterhaald. Maar hoe je het ook draait of keert, ieder modeverschijnsel komt na verloop van tijd toch weer terug in de mode. Grappig wel. Als je je moeder opeens hoort zeggen: “Dat droegen wij vroeger ook al!” En dat terwijl je het net nieuw gekocht hebt. Zo gaat dat met trends, ze gaan een korte tijd mee en maken weer plaats voor iets nieuws. Bij kleding wisselt het vaak met de seizoenen. Gaat het om meubelen dan gaan de trends wel wat langer mee gelukkig. En sommige dingen zijn tijdloos.

Voor ieder feestje een mooie vintage kaart
Tegenwoordig zie je ook in de kaartenwereld ook echte trends die per seizoen wisselen. Ze volgen wel een beetje de modetrends. Dat komt omdat we vandaag de dag ‘printing-on-demand’ hebben. Vroeger was het drukken van één kaart ontzettend duur en was een kleine oplage eigenlijk onbetaalbaar. Om die reden lager er bij de uitgeverijen ook grote oplages op voorraad en werd er alleen een tekst ingedrukt of ingeprint. Koningkaart uit Rotterdam is een drukker die vanaf het begin op het digital drukken heeft gericht. Hier kun je eenvoudig één kaart laten drukken omdat er geen voorraad meer aangelegd hoeft te worden. Je ziet dan ook steeds meer hele specifieke ontwerpen geschikt voor een kleine groep mensen.

Retro en vintage, terug van weggeweest

De trends die we komende periode veel gaan zien is vintage ofwel retro. Je ziet het al in het modebeeld dat de kleuren oranje, bruin en geel weer alom te zien zijn. Ook bij de geboortekaartjes zien we deze trendkleuren terug. Dus ben je zwanger en nog op zoek naar een hippe vintage geboortekaartjes dan kun je bij Koningkaart uit Rotterdam je hart ophalen. Je kunt een bestaande kaart kiezen en deze eenvoudig bewerken of je kunt ook starten met een eigen ontwerp, dus met een witte kaart. Bij de achtergronden en illustraties heb je heel veel keuze aan vintage en retro afbeeldingen.

 

Trouwen met een vleugje vintage

Ook bij de trouwkaarten zijn we een opkomende trend naar vintage kleuren als oranje, terracotta en bruin. In combinatie met donkerblauw geeft dit een prachtig effect. Vooral als jullie in het najaar gaan trouwen dan passen deze vintage trouwkaarten in ornaje en donkerblauw perfect bij een huwelijk in de herfst. De botanische trouwuitnodigingen met plantmotieven in oranje zijn bijzonder smaakvol. Kies een retro of vintage kaart, bewerk deze in de tool en bestel een drukproef.

https://koningkaart.nl/vintage-geboortekaartjes