Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Tips voor een goede houding van jouw lichaam

In het dagelijkse leven zijn we allemaal zo druk dat we niet al te vaak stilstaan bij ons lichaam en hoe het ermee gaat. Soms lopen mensen rond met klachten die zij al meerdere jaren ervaren, omdat er weinig aandacht aan besteed wordt kunnen deze klachten dan erger worden of zelfs chronisch worden. Het is dus erg belangrijk om goed te zorgen voor je eigen lichaam en te kijken naar de oorzaak van je klachten. Bezoek bijvoorbeeld een expert en kijk samen naar waar de oorzaak ligt en kijk hoe de klachten behandeld kunnen worden.

 

Tip 1: Een goede zithouding

Steeds meer wordt er op de werkvloer gebruik gemaakt van computers, het is inmiddels niet meer voor te stellen dat we werken zonder computers. Doordat veel mensen werken op een kantoor zitten er ook veel mensen lange tijden op een dag. Door lange tijden achter elkaar te zitten is het belangrijk dat je een goede houding hebt. Zorg ervoor dat je een goede bureaustoel hebt en dat je rechtop kunt zitten. Hierdoor vermijd je klachten aan je rug. Kijk ook of je bureau niet te hoog of te laag voor jou is zodat je in een goede houding kan zitten. 

 

Tip 2: Een goede sta houding

Wanneer je werkzaam bent in bijvoorbeeld een winkel of in een fabriek sta je vaak het grootste gedeelte van de dag. Het is dan belangrijk dat je een goede houding hebt wanneer je staat, zorg dan ook dat je netjes rechtop staat. Wanneer je klachten ervaart aan je voeten zou je eens podotherapie Rotterdam kunnen volgen. Hier wordt gekeken naar de klachten die je hebt door je voeten wanneer je veel staat of loopt.

 

Tip 3: Bewust zijn van je lichaam

Het is natuurlijk goed voor je lichaam om te bewegen. Veel mensen die op kantoor werken zitten het grootste gedeelte van de dag, er vind dan weinig beweging plaats. Als je een baan hebt op kantoor, kies er dan voor om tijdens je pauze een rondje te wandelen. Kijk ook of je eens met de fiets of lopend naar het werk kan in plaats van met de auto. Ben je juist iemand die erg veel staat tijdens het werk en sta je bijvoorbeeld de hele dag in een winkel? Zorg er dan voor dat je de juiste schoenen hebt, deze zijn belangrijk als je erg veel loopt en staat.

 

https://hallux-groep.nl/podotherapie-rotterdam/