Rotterdam Gids
Image default
Aanbiedingen

Interieurfotograaf Nederland

Hier in’t Oost’n vinden we het hartsikke mooi om eens een stukkie te schrieven (schrijven) op een gids voor Rotterdam, want eerlijk is eerlijk, we komen er te weinig. Een gids voor Zwolle zou meer gepast zijn daar de fotostudio STUDIOVHF gevestigd is in de regio Zwolle. Toch heeft Fotograaf Zwolle meer met het Manhattan aan de Maas dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Voor interieurfotografie reist de fotograaf inmiddels door heel Nederland in opdracht van architecten, interieurbouwers en toeleveranciers van de bouw. Ook heeft de Zwolse fotograaf vanuit het verleden nog veel contacten in de stad.

(Een voorbeeld van een interieurfoto gemaakt in een dorp bij Zwolle)

Het vak interieurfotografie is een niche binnen de diverse soorten van bedrijfsfotografie. De meeste interieurfoto’s worden gemaakt van woonhuizen die te koop staan op de website van Funda. Een echelon hoger zijn fotografen Vincent Hartman uit Zwolle en René van Dongen uit Rotterdam actief. Beide interieurfotografen werken door heel Nederland. René meer richting exclusieve horeca en luxe woonhuizen via architecten en Vincent meer richting kantoor en retail via interieurbouwers.

Bij interieurfotografie worden opnames gemaakt op hoge resolutie sensoren met behulp van zogenaamde tilt- en shift objectieven. Hierdoor wordt het juiste perspectief gegarandeerd en blijven de verticale lijnen ook recht. Hierdoor wordt de vrijheid van camerastandpunt enorm vergroot. Doorgaans worden er meerdere belichtingen genomen die achteraf worden samengebracht om zodoende het dynamisch bereik te vergroten. Dit is nodig om het enorme contrast tussen de verschillende (kunst)lichtbronnen, daglicht en schaduw gedeeltes te overbruggen.

 

In een aantal gevallen worden er ook gedeeltes van een ruimte uitgelicht of worden er accenten gegeven. Vervolgens worden er in het samengestelde digitale bronbestand nog diverse locale bewerkingen toegepast om de uiteindelijke foto te optimaliseren. Dit leidt tot uitmuntende kwaliteit bestanden die ook op groot formaat nog veel detail weergeven.

Interieurfotografie: een vak apart! Voor meer informatie, volg de links.