Rotterdam Gids
Image default
Huishoudelijk

Hoe kom ik van donkere vlekken af?

Last van lelijke donkere vlekken? Dan ben je zeker niet de enige. Donkere vlekken kunnen op iedere leeftijd ontstaan. Toch zien we voornamelijk dat vooral mensen boven de veertig jaar meer kans hebben op dergelijke vlekken. Dat komt doordat zij op jongere leeftijd zoneschade hebben opgelopen, hier zie je vaak later pas wat van in de vorm van ouderdomsvlekken of veel pigmentvlekken.

Hoe voorkom je donkere vlekken?

Donkere vlekken op de huid zijn makkelijker te voorkomen dat je misschien vooraf dacht. Omdat de donkere vlekjes op je huid vaak veroorzaakt worden door de schadelijke straling van de zon, kun je deze heel goed voorkomen door een zonnebrandcrème te gebruiken. Kies wel altijd voor een crème met minimaal spf 30 voor optimale bescherming.

Het dragen van hoedjes of bedekte kleding is ook een goede oplossing. Maar niet heel praktisch wanneer je in een warm land verblijft. Probeer in zo’n geval zo veel mogelijk uit de zon te blijven en smeer je altijd goed in.

Wist je dat je zonnebrandcrème het beste 2 uur van te voren aan moet brengen? Zo gun je de crème de tijd om goed in te trekken zodat het je huid optimaal kan beschermen. Ook is het belangrijk om de crème meerdere keren op een dag aan te brengen voor optimale dekking.

 

Donkere vlekken op de huid verwijderen

Donkere vlekken kun je op diverse manieren verminderen. Hieronder de meest effectieve uitgelicht.

  • Huidbleekmiddel: een goede creme voor pigmentvlekken is een huidbleek crème geeft snelle, effectieve en goede resultaten. De bedoeling is dat je de crème uitsluitend op de bruine vlekken smeert, dit even laat intrekken en vervolgens goed beschermd met een hoge spf. De crème maakt het donkere pigment vervolgens lichter zodat je huid weer mooi egaal wordt.

  • Natuurlijke manier: baking soda: aan de hand van baking soda kun je de donkere vlekken ook lichter maken. Ik moet er wel bij vermelden dat deze manier niet voor iedereen zal werken, maar proberen is het zeker waard. Meng een beetje bakingsoda met wat water zodat er een papje ontstaat. Breng het papje vervolgens op de donkere vlekken aan en laat het een hele nacht intrekken. Herhaal de methode indien nodig.

Hopelijk heb je hier iets aan gehad en weet je nu hoe je van je donkere pigmentvlekken op de huid af kunt komen. Mocht je nou meer willen weten bezoek dan eens de Facebookpagina van Skinlight. Dat is een merk dat zich gespecialiseerd heeft op het bestrijden van alle soorten donkere vlekken op het lichaam. Zij posten vaak handige tips waar iedereen wel wat aan heeft.

 

Voor meer info : https://www.facebook.com/Skinlight.nl/