Rotterdam Gids
Image default
Winkelen

Hier moet je op letten bij het kopen van een lamp

Een lamp is erg praktisch en brengt daarnaast veel gezelligheid in je huis. Daarom is het verstandig om meerdere lampen te installeren. Maar niet alle lampen zijn geschikt voor elke kamer. Zo zal een rotan hanglamp perfect boven de eettafel staan, maar minder geschikt zijn in de badkamer. In dit artikel wordt verteld waar je op moet letten bij het kopen van een lamp.

Waar wil je de lamp voor gebruiken?

Het is verstandig om eerst goed te bedenken waar je een lamp voor wilt gebruiken. Ga daarvoor eerst na waar je de lamp wilt ophangen. Als je de lamp bijvoorbeeld in de keuken of in de badkamer wilt gebruiken, dan moet hij waterdicht zijn. Plafondspots zijn vaak waterdicht en daarom geschikt voor in deze kamers.

Overweeg daarnaast goed of je de lamp wilt gebruiken als sfeerverlichting of dat het praktisch moet zijn. Sfeerverlichting geeft vaak warm en zacht licht. In een garage zul je dit waarschijnlijk helemaal niet nodig hebben, terwijl het in de woonkamer juist erg leuk staat. 

Welke stijl wil je in je huis?

Vaak is het zo dat de inrichting van je huis binnen een bepaalde stijl valt. De lamp die je uitkiest, zal dus ook goed binnen deze stijl moeten passen. Heb je bijvoorbeeld een heel industriële inrichting? Dan is het erg mooi om zwarte lampen of lampen met een metalen look te kopen. Houd je juist van wat kleur? Ga dan voor een gewaagde tint of voor goud. Het afstemmen van je keuze zorgt ervoor dat de lamp niet compleet uit de toon valt. 

Welke lichtsterkte moet je nemen?

Het is belangrijk om een lamp uit te kiezen met de juiste lichtsterkte. Anders is het niet mogelijk om de lamp te gebruiken voor het doel dat je voor ogen had. Als je graag wilt werken of een boek wilt lezen, is het bijvoorbeeld verstandig wat feller licht te gebruiken. Wil je juist lekker relaxen, dan is gedimd licht veel mooier. Het is goed om dimbare verlichting te overwegen, hierdoor kun je de lampen namelijk voor meerdere doeleinden gebruiken. 

Lampentotaal.nl

Ben je door dit artikel helemaal geïnspireerd en wil je graag een lamp kopen? Kijk dan snel op lampentotaal.nl. Zij bieden namelijk een groot assortiment in verschillende lampen. Hierdoor zit er altijd wel wat voor jou tussen. Daarnaast bieden ze ook deskundig advies in het uitzoeken- en installeren van de lamp.