Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Het kopen van een nieuwe matras

Het kopen van een nieuwe matras is een hele opgave. Meestal gaat een goed matras zo’n tien jaar mee. Na die periode is een matras zeker nog wel te gebruiken maar zal je steeds minder steun aan hebben aan je matras en uiteindelijk toch minder goed liggen op je matras 140×200. Daarom is het dan ook heel belangrijk om op tijd op zoek te gaan naar een goede nieuwe matras, maar waar moet je in godsnaam beginnen? 

Er zijn natuurlijk nog steeds veel fysieke winkels die matrassen aanbieden. Handig, want je kunt dan natuurlijk gelijk om advies vragen en handiger nog, eerst even liggen op het matras dat je misschien wel wil gaan kopen. Echter is alleen even liggen en kijken of het lekker ligt niet helemaal afdoende. Het is ook belangrijk dat je goed kritisch kijkt naar wat jouw lichaam eigenlijk het meeste nodig heeft. Misschien vind jij een zachte matras wel heel lekker liggen maar is dat niet per se wat jouw lichaam nodig heeft. Veel mensen hebben klachten aan rug en nek en beseffen zich niet dat deze klachten van hun matras afkomen, omdat zij er eigenlijk niet goed genoeg op liggen.

Er zijn vandaag de dag ook veel aanbieders die online verkopen. Dat ontneemt je natuurlijk de mogelijkheid om eerst op de matrassen te kunnen liggen. Echter kunnen deze matrassen natuurlijk ook in een andere, fysieke winkel worden getest. Ook bieden webshops vaak de mogelijk om matrassen eerst een x aantal dagen uit te proberen. Hierbij kan gedacht worden aan een periode van ongeveer 90 tot 100 dagen. Dat is ook net een goede periode om te kunnen beoordelen of een matras eigenlijk wel echt geschikt is voor jou. Wanneer je weet welke matras het best geschikt is voor jou, kun je uiteraard ook op leuke aanbiedingen letten. 

Voor meer info : http://www.just-dream.nl