Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

Het belang van ringen

De geschiedenis van verlovingsringen is eigenlijk best verrassend – wat we tegenwoordig als een symbool van liefde beschouwen, was in de oudheid niets meer dan een teken van eigendom. Een man overhandigt zijn aanstaande bruid een verlovingsring bij aanvaarding van zijn huwelijksaanzoek. Antropologen geloven dat deze traditie voortkwam uit een Romeins gebruik waarbij vrouwen ringen droegen die aan kleine sleutels waren bevestigd, wat het eigendom van hun echtgenoot aanduidde. In 1477 bestelde aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk de allereerste diamanten verlovingsring voor zijn verloofde, Maria van Bourgondië. Dit leidde tot een trend voor diamanten ringen onder de Europese aristocratie en adel.

Aanschouw de trouwring

Trouwringen zijn zo persoonlijk en ze zeggen zoveel. Ze zijn een symbool van de geloften die je hebt uitgesproken. We hebben zeer zelden de kans in het leven om onze gelofte af te leggen. Het huwelijk is in veel opzichten heilig. Een daarvan is de gelofte. Een gelofte is veel meer dan een belofte. Een gelofte is jouw woord. Niet lichtvaardig worden opgevat. We moeten diep nadenken en ons hart echt kennen voordat we zo’n serieuze stap in ons leven zetten. Daarom zijn de ringen zo belangrijk. Ze zijn een dagelijkse herinnering van minuut tot minuut dat we zulke geloften hebben afgelegd. Dat we zo diep voelden dat we op een plek in ons leven en onze relatie met een ander mens kwamen dat we meer dan klaar waren om onze gelofte af te leggen. Ringen zijn meer dan een herinnering, ze zijn een geruststelling in moeilijke tijden. Ja, we zijn echt geliefd en hebben veel liefde. Ze zijn een constante viering van liefde en haar magie en mogelijkheid en geschenk in ons leven. Aanschouw de trouwring. Je kan bijvoorbeeld tijdens een romantische boottocht iemand tot huwelijk vragen, daarvoor kun je boot huren Rotterdam voor benaderen.

De waarde van een ring

Sommige verhalen die je ringen delen zijn permanent en lijken elke dag op de trouwring. De trouwring werd een symbool van het huwelijk tijdens de oude Egyptische en Romeinse tijd. Ze geloofden dat de  vena amoris, of “ader van liefde” op de vierde vinger van de linkerhand een ader droeg die een directe verbinding met het hart had. Zo begon de ring als symbool van de bindende verbintenis in het huwelijk. De ononderbroken cirkel vertegenwoordigt de eeuwige natuur, en het open centrum is een knipoog naar het leven dat als een paar moet worden verkend – een onderneming in het onbekende. Een ring kan eenvoudig tot complex van ontwerp zijn en een ring vertelt een verhaal. Het kan een grillige aankoop zijn tijdens het reizen. Het symboliseert jou. Je emoties, je connecties, hebben een liefde tot doel. Ben je op zoek naar sieraden? Juwelier Rotterdam helpt je graag verder!