Rotterdam Gids
Image default
Boeken en Tijdschriften

Een actieve vakantie in Rotterdam

Ben je iemand die houdt van actieve vakanties en citytrips? Dan is Rotterdam de perfecte bestemming. Deze Nederlandse stad heeft namelijk een uitgebreid activiteitenpakket in petto. Hieronder vind je alvast een paar suggesties:

Wat kan je zoal doen in Rotterdam?

  • Wandelen. Rotterdam is een leuke stad om een wandeling te maken. Kuier door de winkelstraten of ga relaxen in een van de vele parken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn te voet bereikbaar. En als je wat meer groen wil, kan je naar een van de natuurgebieden net buiten Rotterdam gaan. Koop een Nederlandse wandelgids voor inspiratie. 
  • Fietsen. Nederland, fietsland. Er zijn een heleboel toffe fietsroutes in en rond de stad te vinden. Je kan jouw eigen fiets meenemen of eentje huren in een van de vele fietscentra. Om jezelf te verplaatsen in de stad zijn er ook OV-fietsen. 
  • Citygame. Een citygame is de perfecte manier om Rotterdam te verkennen. Er zijn verschillende mogelijkheden: een moordspel, city golf, zoektocht, enz. 
  • Kano of kajak. Bij goed weer gaat er niets boven een kano- of kajaktocht. Deze activiteit is ook bijzonder populair bij vrijgezellen. Maar je kan ook met de hele familie eropuit trekken.
  • Paintball. Wie op zoek is naar wat actie, kan paintballen in Rotterdam. Lastertag is een ‘pijnvrij’ alternatief.
  • Zwemmen. Rotterdam heeft een groot aantal overdekte zwembaden. Ideaal tijdens een regenachtige dag. Sommige zwembaden zijn ook voorzien van een bubbelbad en/of sauna. Zo sla je twee vliegen in één klap. Voor een subtropisch zwembad zoek je een Center Parcs in de buurt van Rotterdam.
  • Schaatsen. In de maanden december, januari en februari is de Rotterdamse schaatsbaan geopend (ook gekend als ‘de tunnel’). Ook tijdens de wintermaanden geniet je dus van een actieve vakantie in Rotterdam.