Rotterdam Gids
Image default
Woningen

De leukste woonaccessoires voor jouw frisse interieur

Een wijnrek aan de muur of vrijstaand?

De keuze tussen een wijnrek voor aan de muur of vrijstaand hangt af van verschillende factoren, zoals je beschikbare ruimte, persoonlijke voorkeur, interieurontwerp en het aantal flessen wijn dat je wilt bewaren.

Wijnrek voor aan de muur:

 • Ruimtebesparend: Als je beperkte ruimte hebt, is een wijnrek aan de muur een uitstekende optie. Het neemt geen extra vloeroppervlak in beslag en maakt gebruik van lege wandruimte.
 • Decoratief: Een muurwijnrek kan een stijlvolle en decoratieve toevoeging zijn aan je interieur, vooral als je kiest voor een design dat goed past bij de rest van de kamer.
 • Beperkte capaciteit: Afhankelijk van het ontwerp kan een muurwijnrek een beperkte capaciteit hebben, wat betekent dat het niet ideaal is voor het bewaren van een grote wijnverzameling.

Vrijstaand wijnrek:

 • Flexibiliteit: Een vrijstaand wijnrek biedt meer flexibiliteit in termen van plaatsing. Je kunt het eenvoudig verplaatsen naar verschillende locaties in huis.
 • Grotere capaciteit: Vrijstaande wijnrekken zijn vaak groter en kunnen meer flessen wijn opslaan, wat handig is als je een uitgebreide verzameling hebt.
 • Opvallend ontwerp: Veel vrijstaande wijnrekken hebben een opvallend ontwerp en kunnen zelfs dienen als decoratief element in de ruimte.

Overwegingen bij het kiezen:

 1. Ruimte: Beoordeel de beschikbare ruimte in je huis en bepaal welk type wijnrek het beste past.
 2. Wijnverzameling: Als je een kleine verzameling hebt of van plan bent om alleen wat wijnflessen voor directe consumptie op te slaan, is een muurwijnrek voldoende. Voor grotere collecties is een vrijstaand rek vaak beter.
 3. Interieur: Kies een wijnrek dat past bij de stijl en het interieur van je huis. Het moet naadloos in de ruimte passen en bijdragen aan de esthetiek.

Over het algemeen kan een combinatie van beide typen ook een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld, als je een vrijstaand wijnrek hebt voor je uitgebreide collectie en een klein muurwijnrek in de buurt van de eetkamer om je favoriete flessen binnen handbereik te houden. Uiteindelijk hangt de keuze af van je persoonlijke voorkeuren en de praktische eisen van je wijnverzameling.

Handige plantenstandaarden voor jouw kamerplanten

Plantenstandaarden zijn geweldige accessoires om je kamerplanten op een stijlvolle en functionele manier te presenteren. Hier zijn enkele handige en trendy opties voor jouw kamerplanten:

 1. Metalen plantenstandaarden: Metalen standaarden zijn stevig en duurzaam, en ze kunnen een eigentijds en industrieel tintje aan je interieur geven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor je de perfecte standaard kunt kiezen voor je planten.

 2. Houten plantenstandaarden: Houten standaarden voegen warmte en natuurlijke uitstraling toe aan je interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en stijlen, waardoor je gemakkelijk een standaard kunt vinden die bij je inrichting past.

 3. Driepotige plantenstandaarden: Driepotige standaarden zijn geweldig voor het tentoonstellen van meerdere planten tegelijkertijd. Ze hebben vaak verschillende niveaus, waardoor je een leuke gelaagde presentatie van je planten kunt maken.

 4. Muur gemonteerde plantenstandaarden: Als je weinig vloerruimte hebt, zijn muur gemonteerde plantenstandaarden ideaal. Ze kunnen aan de muur worden bevestigd en nemen geen extra ruimte in beslag. Sommige ontwerpen kunnen zelfs roteren, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot al je planten.

 5. Ladderplantenstandaarden: Een ladderplantenstandaard is een leuke en unieke manier om je planten weer te geven. De platforms op de ladder bieden ruimte voor verschillende planten, en het ziet er ook nog eens decoratief uit als je geen planten hebt.

 6. Hangende plantenstandaarden: Hangende standaarden zijn perfect voor hangplanten en kruipende planten. Ze zijn geweldig voor het maximaliseren van de verticale ruimte en voegen een vleugje groen toe aan hoge muren.

 7. Glazen plantenstandaarden: Glazen standaarden creëren een transparante en luchtige uitstraling. Ze zijn ideaal voor kleine planten en kunnen een eigentijds accent aan je interieur toevoegen.

 8. DIY plantenstandaarden: Als je handig bent, kun je zelf plantenstandaarden maken van materialen zoals pallets, steigerbuizen, oude ladders of zelfs boekenplanken.

Onthoud dat bij het kiezen van een plantenstandaard de grootte van de plant, de hoeveelheid licht die de plant nodig heeft en de stijl van je interieur belangrijke factoren zijn om rekening mee te houden. Kies een standaard die niet alleen praktisch is maar ook bijdraagt aan de algehele esthetiek van je kamer.