Rotterdam Gids
Image default
Bedrijven

De beste overall voor de werknemer

In een werkomgeving is het niet altijd overal even schoon en hygiënisch als je op sommige andere werkplekken meemaakt. Dat is ook niet erg. Dat hoort nu eenmaal bij het werk of het aard van het vak. Dan heb je een overall nodig om de werknemers en hun kleding en lichaam te beschermen. In sommige bedrijfstakken zijn ISO gecertificeerde brand of vlamvertragende overalls nodig. Wat is een goede overall? Wat zijn vlamvertragende overalls?

 

Welke eigenschappen heeft een goede overall?

Overalls zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en manieren van sluiting. Zo zijn er overalls met knopen en met drukknopen. Je kan de kleuren van jouw bedrijf laten terugkomen in de overalls van de werknemers. Tevens kan je de overalls laten bedrukken. Het handige van een overall in vergelijking met andere kleding zijn de mogelijkheden van allerlei insteekzakken en opbergplaatsen. Een goede overall beschermt tegen vuil en beschadigingen van onderliggende kleding. Overalls zijn veelal gemaakt van een stevige stof zoals polyester en katoen. De meeste gewone overalls beschermen niet de armen.

 

Een vlamvertragende overall voor de veiligheid

Een vlamvertragende overall is een speciale overall. Deze overalls beschermen ook de nek en armen van de drager. In sommige werkzaamheden of bedrijfstakken is een overall alleen niet voldoende. In deze bedrijfstakken wordt gewerkt met hitte of chemicaliën. In deze bedrijfstakken is een vlamvertragende overall zelfs verplicht. Brandwerende of vlamvertragende stof is een stof die met een brandwerende vloeistof is behandeld, waardoor de stof vlamvertragende werkt tijdens een brand. Een absolute must om de werknemers te beschermen. De vlamvertragende overalls zijn gecertificeerd volgens volgens verschillende ISO noren.

Overals zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en sluiting. Een goede overall beschermt de onderliggende kleding en lichaam tegen vuil en beschadiging. Een vlamvertragende overall beschermt de drager tegen vonken, hitte en chemicaliën. Deze overalls zijn in sommige bedrijfstakken verplicht.