Rotterdam Gids
Image default
Electronica en Computers

4G werkt het of misschien toch niet?

Met grote verwachting was het een paar jaar terug eindelijk zo ver, het 4G netwerk werd ook in Nederland volledig geïntegreerd.  Nu we een paar jaar verder zijn moeten we ons zelf eens gaan afvragen of dit nu wel zo goed werkt als mensen daadwerkelijk doen beweren. Veel mensen geven namelijk aan dat zij niet overal de beschikking hebben tot 4G netwerk, dit ligt dus waarschijnlijk aan de gemeente waarin diegene zich bevindt.

Het is niet helemaal eerlijk dat grote telecom bedrijven 4G netwerk abonnementen aanbieden terwijl niet eens overal toegang tot dit netwerk verkregen kan worden, best opmerkelijk toch? Zeg nou zelf het is toch vreselijk irritant als je ergens verbinding nodig hebt om iets snel af te handelen en dit gaat niet? De laatste jaren zijn er nogal wat bedrijven actief bezig geweest om te kijken hoe het 4G netwerk in de praktijk werkt. Het zou toch namelijk zo moeten zijn dat de internetverbinding overal het zelfde is, telecom bedrijven beweren dat zij altijd de snelste en beste verbindingen aanbieden dat is dus zeker niet zo het geval altijd. Uit diepgaand onderzoek en research van de Nederlandse consumentenbond naar de 4G verbinding in 150 gemeentes, zijn een aantal opmerkelijke feiten naar voren. Uit deze test kwam ook naar voren dat bij KPN ruim 90 % van de 4G verbindingen het doet, dit mag dan toch wel als een positief gegeven worden benoemd.

Wil je nou thuis wel toegang krijgen tot goed werkend en een zeer snelle internetverbinding? Dan is het verstandig om eens een glasvezelspecialist te raadplegen die ervoor zorgt dat alles vlot verloopt in je eigen huis qua internet natuurlijk. Dit bedrijf kan tevens glasvezel metingen verrichten om te kijken of de verbinding daadwerkelijk zo snel en goed is. In de praktijk kan dit namelijk nog wel eens afwijken van de verwachting van beide partijen.

 

 

 

 

 

 

Voor meer info : http://www.optinet.nl/