Rotterdam Gids
Image default
Fotografie

3D CAD modellen laten maken met laserscanning

3D CAD modellen bij 3DLS

Is technisch tekenwerk door een specialist wat u zoekt? Maak dan kennis met de nieuwste manier van 3D CAD modellen en meten dankzij 3D laserscanning. Bij 3DLS hebben onze laserscaning specialisten al meer dan 1.000.000 m2 oppervlakte gescand voor opdrachtgevers uit diverse branches en uit binnen- en buitenland. Wij ondersteunen bedrijven met het tekenen, digitaliseren, vectoriseren, converteren, actualiseren en 3D modelleren van CAD tekeningen.

Waarom kiezen voor 3D CAD tekeningen

CAD staat voor Computer Aided Design en hiermee verstaan we de speciale computerprogramma’s waarmee 3D tekenaars technische tekeningen maken met behulp van de computer. Een CAD programma biedt ontzettend veel mogelijkheden om zeer gedetailleerde tekeningen te maken met grote detail. Deze computergestuurde tekenen wordt vooral toegepast in de bouw, civiele techniek, infra projecten en architectuur. En in elk werkgebied zien we dat er steeds meer vraag is naar 3D laserscanning om omgevingen volledig in 3D en digitaal vast te leggen. Hoe we dat doen? Lees gauw verder!

Geavanceerde Faro 3D laserscanning

3DLS is in het bezit van de 4e en nieuwste generatie Faro laserscanner. Hiermee hebben we de nieuwste techniek in handen als het gaat om geavanceerde laserscanner. De Faro laserscanner is lichtgewicht en compact waardoor het geschikt is voor iedere ruimte. Daarnaast is het mogelijk dat we onze laserscanner mee kunnen nemen naar iedere locatie ter wereld, aangezien de scanner ook mee aan boord mag en kan in een vliegtuig.

Het geeft ons de mogelijkheid om in uitdagende omgevingen zeer realistische en detailgetrouwe HDR scanresultaten te maken. De Faro focus 3D Scanner kan vooral goed omgaan met mechanische ruimtes. Door duizenden meetpunten te maken bij elke rotatie om zijn eigen as ontstaat er een digitale puntenwolk. Deze punten worden met elkaar gekoppeld om een realistisch 3D beeld te maken van omgeving. Deze data wordt opgeslagen in de cloud via Faro webshare, zodat iedereen altijd en overal toegang heeft tot de scanresultaten. Uiteindelijk kunnen we de 3D puntenwolk toewijzen aan een BIM mode.

3D CAD modellen uitbesteden?

Dankzij onze ervaring en kennis in specfieike software kunnen wij 3D CAD modellen genereren in vele formaten. Dit betekent simpelweg dat wij van uw tekeningen, fabriek, procesinstallaties of gebouwen nauwkuerige 3D modellen kunnen maken die wij tevens kunnen verrijken met extra informatie zoals:

Meer weten over het omzetten van 3D scanning informatie naar uw eigen CAD platform? Bel ons gerust op 053-4800557 voor het maken van een afspraak. Verder kunt u ons inschakelen voor:

  • Lay Out scanning
  • 3D reverse engineering
  • Clash detetection
  • Vervormingen detecteren
  • Tankanalyse
  • Trainingen

Met onze technische achtergrond en vele m2 ervaring kunnen wij meedenken met uw ontwerpen of modificaties. Tevens kunnen wij van uw project, model, ontwerp fotorealistische beelden en impressies maken. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom dan in contact met ons!

https://www.3dls.nl/