Rotterdam Gids
Image default
Woning en Tuin

Griekenland

Dat de problemen in Griekenland nog lang niet over zijn bewijst wel het nieuwsbericht wat ons recentelijk ten oren komt. Om namelijk de financiële lasten te verminderen willen de Grieken namelijk veertien vliegvelden en de haven van Piraeus verkopen. Het privatiseren van deze overheidsbedrijven moet de Grieken uiteindelijk zo’n anderhalf miljard euro opleveren. Dat deze inkomsten nog verre van voldoende zijn om de gaten in de begroting te dichten blijkt wel uit het feit dat de Grieken daarnaast hopen dat de Europese Unie de Grieken nogmaals is flink wil steunen. In totaal hopen de Grieken dit jaar nog eens zeven miljard euro te lenen van Europa. Europa is echter huiverig om nog meer leningen naar Griekenland te sturen.

De maatregel van de Grieken om de haven van Piraeus te verkopen en daarnaast ook nog is veertien regionale vliegvelden te verkopen moet dan ook gezien worden als een teken van goede wil aan de andere Europese landen. Europa wil namelijk dat Griekenland een aantal cruciale hervormingen veel sneller doorvoert. Griekenland heeft ook aan Europa op het hart gedrukt dat de belastingontduiking in het land veel harder zal worden aangepakt. Belasting was namelijk in Griekenland heel lang een vies woord en niemand betaalde ook eigenlijk belasting. Voor ons West-Europeanen is dit natuurlijk niet voor te stellen.

De maatregel van Griekenland om de regionale vliegvelden te verkopen betekent wel slecht nieuws voor de verkopers van gaskanonnen in Griekenland. Gaskanonnen worden ingezet bij vliegvelden om de vogels te verschrikken. Het komt namelijk tallozen keren per jaar voor dat er een gehele zwerm vogels terecht komt in de motor van een vliegtuig. Vanwege de hoge kosten voor reparaties zijn dit soort ongelukken dus erg prijzig. Gaskanonnen zijn vooral te koop in doe-het-zelf zaken waar ook allerlei andere producten zoals bijvoorbeeld een grondboor te koop zijn.

Voor meer info : http://www.fuxtec.nl/