Dampremmende folie en ander duurzaam isolatiemateriaal, gewoon online te bestellen

Tegenwoordig hoeft u zelfs voor duurzaam isolatiemateriaal, zoals dampremmende folie van uitstekende kwaliteit, niet naar een groothandel. Deze kunt u namelijk gewoon bestellen, waarna de groothandel deze producten vervolgens naar u brengt. Een groothandel, producent en verwerker van duurzaam isolatiemateriaal en speciale isolatiesystemen (bouwoplossingen voor een beter binnenklimaat) stelt tegenwoordig zijn producten online beschikbaar. Via de webshop kunt u gemakkelijk, snel en wanneer u wilt een bestelling plaatsen. De levertijd bedraagt doorgaans 1 à 2 werkdagen, waardoor u niet lang op uw bestelling hoeft te wachten. Ideaal natuurlijk. Over ideaal gesproken, betalen kan ook online, bijvoorbeeld via iDeal. Het ophalen van een bestelling bij het centrale magazijn is natuurlijk ook makkelijk. Het is maar net wat u beter uitkomt.

Dampdichte of dampremmende folie: wat is het verschil?

Heeft u al eens overwogen om duurzaam isolatiemateriaal te proberen voor bij u thuis? Dan heeft u misschien ook wel gezien dat hier verschillende mogelijkheden voor zijn: zowel dampdichte als dampremmende folie. Maar wat is nu het verschil? Folie voor isolatiedoeleinden in het algemeen voorkomt vocht- en schimmelvorming of de isolatieconstructie. Dampdichte folie wordt in het bijzonder gebruikt voor vloer-, gevel- en dakconstructies in gebouwen een hoge luchtvochtigheid wordt verwacht. Denk hierbij aan sauna’s of winkelcentra. Dampremmende folie voorkomt dat opstijgend vocht uit de woonruimte kan doordringen in de isolatie en dus aangetast wordt door het vocht. Dit type folie creëert in feite een dampscherm die luchtlekkages voorkomt. Dampremmende folie valt ook wel onder de categorie ‘duurzaam isolatiemateriaal’.

Dampremmende folie en ander duurzaam isolatiemateriaal voor zakelijke en particuliere markt

Niet alleen bedrijven kunnen gebruik maken van diverse soorten duurzaam isolatiemateriaal, als dampremmende folie. Ook voor particulieren is dit een optie die erg veel voordelen kan opleveren. In het begin vraagt het om een flinke investering (voor het materiaal, maar ook voor de eventuele dienstverlening van de monteurs) en ook flink wat tijd, maar binnen korte tijd heeft u uw investering al terugverdiend. In een goed geïsoleerd huis hoeft immers minder gestookt te worden en daardoor zal uw energierekening een stuk lager uitvallen. Echter, ook de zakelijke markt doet vaak beroep op specialisten op het gebied van isolatie voor de aanschaf van duurzaam isolatiemateriaal als dampremmende folie. Met zakelijke markt worden onder andere aannemers, bouwcentra, architecten en opdrachtgevers bedoeld, kortom, de partijen die eventueel betrokken kunnen zijn bij de bouw van een goed geïsoleerd huis.

Voor meer info :