Rotterdam-gids

Bloemenbank maken

Je tuin kan wel een opknapbeurt gebruiken. Je wilt het liefst lekker in de tuin kunnen zitten, maar er moeten ook een paar leuke bloemetjes in kunnen staan. Met behulp van een bloemenbank kan je in een tuin met weinig ruimte een paar leuke bloemen of planten kwijt en kan je ook nog eens heerlijk in de tuin zitten. De perfecte oplossing als je dus een kleine tuin hebt. In dit artikel lees je hoe je deze bloemenbank kan gaan maken.

De benodigde materialen die je nodig hebt om deze bloemenbank te kunnen maken zijn: – 10 houten balken – houten planken – worteldoek – planten of bloemen – bouten, moeren en schroeven – afkortzaag – boor

Stap 1 Voor het maken van de bloemenbank moet je beginnen met het frame. Dit maak je door middel van de acht balken neer te zetten. Maak eerst een vierkant aan de buitenkant met behulp van de balken. Dit worden de uiterlijke afmetingen van de bank. Daarbinnen maak je aan de onderkant nog een vierkant met de 4 overgebleven balken. Deze vormen de basis voor de bank. Bepaal dus zelf hoe groot je de bank en bloemenbak wilt maken.

Stap 2 Vervolgens verbind je de balken met behulp van de houten planken. Hiervoor moet je verschillende lengtes zagen, want de achterkant van de bak is langer dan de zijkanten en de voorkant van de bank is op zich ook weer korter dan de achterkant. De bovenkant hoef je niet dicht te maken, hier komen later de planten in te staan.

Stap 3 Vervolgens zet je tussen de bankbalken nog twee balken horizontaal zodat je hierop de overige planken kan plaatsen voor het bankgedeelte. Deze dwarsbalken zorgen voor stevigheid van de gehele bank. Zonder deze banken zullen de horizontale niet goed blijven zitten.

Stap 4 Tot slot plaats je het wortel doek in de bak van de planten op de hoogte die jij nodig vind. Daarna zet je een aantal planten en bloemen in de bak en is jouw bloemenbank helemaal af.

Voor meer info : https://moerenbout.nl/