Alles over sloten

Een verblijf is een plek waar jij, en jouw gezin zichzelf risicoloos kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een huis een thuis. Helaas zijn er eveneens ongewenste “gasten” die zonder uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorkeur als je niet thuis bent. Dagelijks vinden er binnen Nederland ongeveer 200 inbraken plaats. Een diefstal leidt niet alleen tot verlies van bezittingen, het is tevens een emotionele voorval met een grote impact op het hele gezin. Bescherm jouw bezittingen, familie en privacy door je huis goed te dekken.

Je staat er niet alleen voor

 

·       Project privé

Personen met een camper zetten dit vaak het weekend voor de vakantie aan de voordeur. Als de camper weg is weet allemaal dat ze op verlof zijn. Inbrekers in de buurt weten dat eveneens. Hang het niet aan de grote klok indien je gaat vertrekken.

Adviezen bij en na een roof

  • Om de afdingen goed te regelen, en om de emotionele gezondheid van jezelf en jouw familie te garanderen kan het aanbevelenswaardig zijn na een inbraak contact op te nemen met Slachtofferhulp via 0900 0101. Zij kunnen advies bezorgen en hulp bieden bij zowel emotionele verwerking als de juridische afdoening.
  • Geen enkele bewaking van jouw honk kan honderd percent passend zijn. Maak daarom foto’s van alle waardevolle goedjes inbegrepen serienummer en sla deze beschut op (bv. in de Cloud). Zelfs indien de verzekering deze niet aanvaardt kunnen dit goederen reeds bij het politiedepot zijn ingenomen.

·       Programmeer de verzachting

 

Maak jouw verblijf veiliger

Met een aantal relatief geriefelijke middelen kan jouw honk een stuk veiliger worden. Plaats inbraakwerende sloten met keurstempel, breng een alarmsysteem aan en zorg dat jouw verblijf er altijd bewoont uitziet. Let eveneens op het gedrag van het hele gezin. Sluit altijd alle deuren en ramen, ook als je maar even de poort uitgaat, laat sleutels niet binnen het slot zitten en leg geen waardevolle zaken in het prospect. Open niet zomaar de deur voor iedereen en laat veilig geen vreemde personen binnen. Dit zijn beperkte gedragsveranderingen die weinig moeite kosten en de veiligheid van jouw huis aanzienlijk zullen verhogen.

 

Stap in het stamhoofd van de crimineel

Inbrekers zijn niet die louche kerels uit slapstick films met zebra strepen op hun pak en een broekzak met dollarteken op de rug, het zijn personen zoals jij en ik met helaas enkele vervelende karaktertrekken. Zo denkt een echte crimineel:

Beveilig de verblijf

  • Het Politie Keurstempel Beschermd Wonen geeft aan dat een geveltoerist minimaal drie minuten nodig heeft om binnen te komen. Dat lijkt misschien weinig maar drie minuten is voldoende om maar liefst 90 procent van inbraken tegen te gaan.
  • Laat sleutels niet op het slot zitten. Via een raampje of de brievenbus kan een rover de deur ontgrendelen.
  • Let bij aankoop van sloten (of controle op de bestaande sloten) of er een SKG *** logo op staat. Die hebben een cilinder die afbreekt als een geveltoerist deze wil wegdoen. Sloten met een lagere waardering zijn altijd beter dan ongekeurde sloten.
  • Aanwinst sloten met een PKVW (Politie Keurmerk Risicoloos Woon). Deze zijn inbraakwerend en talrijk getest.

 

6 Harde feiten over inbraak

Allemaal heeft een mening, wij houden ons liever bij de feiten. Dit zijn zes serieuze feiten over roof in Ons vaderland:

 

Maak gebruik van de laatste technologie

Je kunt je verblijf tegenwoordig afdekken met technologie waar James Bond jaloers op zal zijn. De verzachting op een schemerschakelaar plaatsen is de eerste stap. Let bij een inbraakalarm op een Borg-gecertificeerde hoofdbureau. Daarmee mag je melding doen bij de politie en je komt mogelijk binnen aanmerking voor een rabat op de inboedelverzekering. Je kunt camera’s plaatsen voor de voordeur in combinatie met een deurbel. Kies een stelsel met een groothoeklens voor een royaal beeld. Je kunt eveneens kiezen voor een internet camerasysteem waarmee je zelfs op vrijaf je eigen woning in de gaten kunt houden. Sommige systemen functioneren met bewegingsmelders die moeiteloos alarm slaan en beelden van inbrekers op kunnen nemen. Je kunt ook de sloten vervangen door uniek sloten die je alleen met een vingerafdruk of smartphone code kunt openen.

 

Beschut op verloftijd

De vakantieperiode is een heerlijke tijd waar je lang naar uitkijkt. Binnen die tijdsperiode is jouw honk eveneens het meest kwetsbaar. Met dit makkelijke tips kun je met een gerust hart op verlof gaan:

·       Let op met Social Media

 Sleutel in deur laten zitten

Voor meer info :