Alles over outplacement

Kersverse eenheidsstatuut

Het kersverse eenheidsstatuut is een statuut dat is geaccepteerd door de ministerraad. Dit statuut is van kracht sinds 1 januari 2014. Hierin staan de huidige opzeggingstermijnen en ontslagregels. Dit geldt voor zowel arbeiders als bedienden. Het verschil te midden van beide partijen wordt verkleind. De partijen groeien zo meer naar elkaar toe. Al jarenlang maakt het Belgische arbeidsrecht een flink onderscheid te midden van werkenden en bedienden. Deze kanten hadden aparte statuten die ver uit elkaar lagen en en flinke variëren hadden. Dit verschil wordt verkleind en soms zelfs weggewerkt door het nieuwe eenheidsstatuut dat van kracht is sinds 1 januari 2014. Het eenheidsstatuut is er voor alle Belgische arbeiders en bedienden. Ook is het voor zowel werkgevers als personeel zeer handig om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Alle info is te vinden binnen het eenheidsstatuut.

Het kersverse eenheidsstatuut is een statuut dat is goedgekeurd door de ministerraad. Dit statuut is van kracht sinds 1 januari 2014. Hierin staan de huidige opzeggingstermijnen en ontslagregels. Dit geldt voor zowel werkenden als bedienden. Het verschil te midden van beide partijen wordt verkleind. De kanten groeien zo meer richting elkaar toe. Al jarenlang maakt het Belgische arbeidsrecht een flink onderscheid te midden van arbeiders en bedienden. Deze partijen hadden aparte statuten die ver uit elkaar lagen en en flinke variëren hadden. Dit verschil wordt verkleind en soms zelfs weggewerkt door het kersverse eenheidsstatuut dat van kracht is sinds 1 januari 2014. Het eenheidsstatuut is er voor alle Belgische werkenden en bedienden. Daarnaast is het voor zowel werkgevers als personeel zeer handig om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Alle informatie is te vinden in het eenheidsstatuut.

Hoezo employee outplacement

Er komen situaties voor waar een werkgever en medewerker niet meer samen overweg kunnen. Dit kan zijn om de band te midden van de werkgever en personeel niet perfect is of als er geen vertrouwen meer is. Het kan ook zijn dat het organisatie faillissement gaat en dat de personeel of talloze weeknemers zonder arbeid komen te zitten. Daarnaast bezuinigingen horen bij dit, ook wel collectief dienstbeëindiging genoemd.

Collectief ontslag

Wat is Collectief dienstbeëindiging? Helaas komt collectief dienstbeëindiging steeds vaker voor maar wat is het nou eigenlijk. Er is sprake van collectief ontslag als talloze werknemers binnen 60 dagen worden ontslagen en:

In welke gevallen heb ik recht op outplacement?

Om recht te hebben op outplacement moet je tenminste 45 jaar oud zijn en werken in een privé sector op het ogenblik dat je wordt ontslagen. Al heb je de oudedagsvoorziening gerechtigde leeftijd bereikt hierna heb je geen recht meer op outplacement.Wanneer je gemiddelde wekelijkse arbeidsduur minder daarna de helft bedraagt van een voltijdse medewerker In welke gevallen je na je dienstbeëindiging wel een volmaakt uitkeringsgerechtigde werkloze zou worden, maar niet te bereiken moet zijn voor de arbeidsmarkt.

Het procesverloop

Het traject van outplacement binnen 3 simpele stappen uitgelegd:

Alle verlangen en behoeftes zijn nu duidelijk, je hebt je goed georiënteerd op het specialisatie waar je werkzaam wilt zijn. Dit kan een andere specialisatie zijn of nog steeds hetzelfde. Binnen dit deel van het traject staat hulp bij sollicitatie centraal. Je leert om efficiënt te solliciteren want je precies weer wat je competenties zijn, wat je echt wilt en hoe je wilt doorgroeien. Na de sollicitatie procedure en kun je aan de slag bij je nieuwe job. Tezamen met jou zorgt outplacement ervoor dat jij weer energiek naar je nieuwe functie gaat.

Wat is outplacement?

Door middel van outplacement wordt een personeelslid naar een kersverse beroep begeleid na ontslag. Outplacement werd meer dan 30 jaar geleden bedacht binnen Amerika En vervolgens kwam het over gewaaid richting Nederland, België en meer en meer Europese landen. Intussen is Outplacement niet meer weg te denken uit het bestaande systeem. Als je ontslagen wordt hierna kan je een outplacement traject ingaan en die gaat als volgt: Verwerk van het ontslag, Het signaleren van begeren en competenties en sollicitatie begeleiding.

Anciënniteit 

Heeft u onlangs uw ontslagbrief gekregen? Of speelt u met de gedachte om dienstbeëindiging te nemen bij uw werkgever? Vroeg of laat krijgt ook u hierna te maken met het opzegtermijn. Daarin spelen een groot aantal aspecten een rol, zo daarnaast uw anciënniteit. Wij geven u een helder beeld van uw anciënniteit en wat het exact voor u betekent.

De anciënniteit betekenis is de periode dat u verbonden bent aan een bepaalde bedrijf. Uw anciënniteit speelt een bepalende rol binnen onder meer het bepalen van uw loon, Vakantietijd, rechten, plichten,… Het komt herhaaldelijk voor dat een hogere anciënniteit (een langere verbintenis aan de werkgever) verbonden is aan een hoger loon. Werkgevers belonen werknemers die trouw zijn aan het onderneming, de organisatie, de instelling,…

Wat is Anciënniteit 

Voor meer info :